top of page
Path with Plants

CHRONISCHE BEKKENPIJN

Wanneer pijn langer dan drie maanden bestaat, noemen we dit 'chronisch'.


Chronisch is dus lang niet altijd hetzelfde als 'blijvend'. Heel belangrijk om te weten! Ook belangrijk om te weten is dat pijn ALTIJD gemaakt wordt in je brein. Ergens uit je lijf komt een prikkel, maar in- of onderweg naar je brein wordt het pas pijn (of niet). Bij chronische pijn is het daarom belangrijk om niet alleen -stap voor stap- te werken aan het lichaamsdeel waar de pijn gevoeld wordt, maar ook aan het brein/ het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel werkt als een alarmsysteem op je huis (lichaam). Als er een tijd lang achter elkaar steeds maar ingebroken via het kelderraampje (het bekken in dit geval), dan is het logisch en heel goed bedoeld ook, dat het alarm op dat raampje wat scherper afgesteld wordt en dat het wat eerder en wat harder af gaat. Werken aan EN een deugdelijk kelderraampje (door zeer geleidelijke trainingsopbouw) EN aan het rustig krijgen van je alarmsysteem (door ontspanning en mindset) is het allerbeste wat je kunt doen bij langer bestaande pijnklachten. Daar helpen we je graag bij, want langdurig altijd maar pijn hebben is slopend en een enorme deuk in je kwaliteit van leven.

Het filmpje hieronder is een eyeopener voor veel mensen en is vaak helpend bij het breed aanpakken van je klachten.

PS Uiteraard komt (chronische) bekkenpijn ook los van zwangerschap voor. Ook niet-moeders (m/v) zijn natuurlijk van harte welkom in onze praktijk.

Chronische bekkenpijn: About
bottom of page