• Miriam Hockx

'Let me entertrain you!'

Bloggen voor Prachtige Mama’s? Ja, tuurlijk! Superleuk! Waar ik de tijd vandaan ging halen was nog even een puntje, maar als mijn dochter gewoon met enige regelmaat een speelafspraakje blijft maken bij de kleine beauty van Juliëtte zoals nu, dan is dat ook snel opgelost :) Thanks again Juul!

Ok. Een intro. Ik ben Miriam en ik ben mama dus. Niet perse een hele Prachtige, maar goed genoeg. In elk geval heb ik wél een erg Prachtige dochter, Eva van 7. En ook nog twee zeer Prachtige zoons, Thijs van 11 en Wessel van 8. Of nee: “bijna 9”, belangrijk.

In mijn vrije tijd ben ik sportfysiotherapeut. Toen ik begon natuurlijk eerst een “gewone”. Ik zag veel sportblessures. Hielp sporters om het beste te halen uit hun training. Werkte zelfs een tijdje in de topsport ook. Allemaal mooi en echt gaaf om meegemaakt te hebben, maar op een (hele) goede dag werd ik zwanger van Thijs en gingen er een paar extra luikjes open. Ik ontdekte een nieuwe dimensie aan mijn lichaam, aan mijn leven en leerde dat zwanger zijn óók echt topsport is eigenlijk voor een vrouwenlijf. En precies daarom leek het me volkomen logisch dat ik na een tijdje stopte met de voetbaltraining en… op zwangerschapsgym ging! Ja! Natuurlijk. Want gymmen is altijd leuk en goed ook voor je gezondheid. En dat wil je gewoon als je een mensje aan het maken bent!

Waarom het achteraf “gym” heette moet iemand me nog steeds eens een keer uitleggen, want de 5 minuten op m’n dooie gemakkie erheen fietsen (de eerste keer vol in trainingspak natuurlijk) was meer inspanning, dan daar in het hele verdere uur geleverd moest worden. Bij Wessel probeerde ik zwangerschaps’drijven’. En bij Eva nog zwangerschapsyoga. Relaxed, dat wel, maar met trainen en je lichaam fit houden voor een topprestatie had het allemaal echt he-le-maal niets te maken. Dat moest ik maar zelf doen dan gewoon, want meer was er toen niet in ons Alphen a/d Rijn.

Ik ging zoeken en vond dat je als fysio een opleiding van drie maanden kon volgen tot YVLO-ZwangerFit® trainer/coach. “Fit” dat klonk alvast ok, dus toen het stof na de geboorte van nummer 3 weer een beetje was neergedaald, schreef ik me in en er ging een wereld voor me open. Natúúrlijk mocht je het een beetje warm krijgen! Natúúrlijk mocht je een beetje hoger gaan zitten in je ademhaling. Natúúrlijk mocht je -mits je je houdt aan een paar belangrijke spelregels- de spieren van je core en rond je bekken trainen. Juíst om daar fit for purpose te blijven (…en weer te worden na de bevalling, maar daarover later vast nog eens meer). Dat moest zelfs! Daar profiteren moeder én kind alleen maar ontzettend van.

Na afronding van de ZwangerFit-opleiding ben ik me verder gaan verdiepen en zag ik gaandeweg steeds meer moeders (in spé). En nu ben ik dus een “ONgewone” sportfysiotherapeut geworden… Eentje die gaat voor een wat andere tak van sport. Sinds 2015 werk ik niet alleen meer in de praktijk, maar ook als docent. Met veel plezier geef ik les over trainen tijdens/na zwangerschap en over zwangerschapsgerelateerde klachten aan gepassioneerde collega’s en andere zorgprofessionals. En ook al zie ik soms ook best nare moeilijke puzzels en mis ik -ja echt- af en toe de mannen… dit is de “groep met een doel” waar ik van ben gaan houden en waar ik 100% voor ga. Prachtig.

Enfin. Genoeg voor af en toe eens een blogje dus! En hebben jullie input, heel graag! Deel het hier of via een persoonlijk berichtje. Op mijn website www.mickx.fit vind je mijn contactgegevens en social media accounts.


Liefs en graag tot later! Miriam


6 keer bekeken0 reacties
 

Planetensingel 71

2402 AB Alphen aan den Rijn
(Parkeren kan voor de deur en is gratis)

Bel/ app: 06-16776314

E-mail: info@momsplanet.nl

BELANGRIJK: Mom's Planet werkt contractvrij en hanteert vaste tarieven. Informeer vooraf bij je verzekeraar naar de vergoeding.

CORONA UPDATE 23 JANUARI 2021:

  • Fysiotherapie gaat door volgens afspraak. Uiteraard zijn we beide gezond, was je je handen bij binnenkomst, houden we afstand waar mogelijk en dragen we een mondkapje. Neem ook je eigen handdoek mee.

  • Trainingen vinden t/m 9 februari plaats volgens aangepast rooster (en alleen online en buiten). Zie "Rooster & Kosten".

  • Proeflessen kunnen nog steeds gewoon hier op de site ingepland worden. Ik neem contact met je op daarna.

  • De Bevallingsvoorbereiding van 25 januari zal online zijn.

  • Volg Mom's Planet op Facebook voor het laatste nieuws.


ALGEMENE VOORWAARDEN & PRIVACYVERKLARING


  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Instagram

©2018 by Mom's Planet