TARIEVEN, VERGOEDINGEN EN WERKWIJZE FYSIOTHERAPIE

Onderstaand een overzicht van de tarieven voor de fysiotherapeutische dienstverlening en informatie over de vergoeding. Kom je naar de praktijk? Neem je eigen handdoek mee en draag een mondkapje. En uiteraard zijn we beiden vrij van symptomen die mogelijk op een COVID-19 besmetting duiden.

 • Tarief online consulten:
  Eerste telefonisch consult: GRATIS
  Vervolg telefonisch- of videoconsult: per 15 euro per blok van 15 minuten​.

  De factuur van online consulten volgt o.b.v. nacalculatie per mail, voldoe je aan mij door overboeking en kun je daarna eventueel indienen bij je zorgverzekeraar volgens de normale spelregels bij 'ongecontracteerde fysiotherapie'. Zie onder bij 'Contractvrij'.

 • Tarief fysieke consulten:
  Mom's Planet brengt 38 euro per half uur in rekening.
  - Houd voor een eerste consult rekening met ongeveer 1 uur (76 euro)
  - Voor vervolgconsulten is een half uur meestal voldoende

  - Aan huis toeslag binnen de plaats Alphen a/d Rijn: 15 euro
  - Aan huis toeslag buiten de plaats Alphen a/d Rijn: op aanvraag
  - Verslaglegging aan derden: 15 euro
  - Niet nagekomen afspraak (*): 25 euro

  Voor de inzet van echografie, dry needling en tape worden geen extra kosten in rekening gebracht.
  Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

  BETALEN IS MOGELIJK VIA PIN OF OVERBOEKING ACHTERAF.
  DE FACTUUR KAN IK DIRECT VOOR JE PRINTEN OF JE PER MAIL DOEN TOEKOMEN. 

 • Informatie over de tarieven
  Binnen de consultkosten vallen zowel directe tijd als indirecte tijd. Met de directe tijd wordt de afspraak zelf bedoeld. De indirecte tijd is het voor- en nawerk, bijvoorbeeld extra uitzoekwerk, het opstellen van brieven en het na sturen van oefeningen/adviezen. De hoogte van het tarief is gebaseerd op het Kostprijsonderzoek Fysiotherapie van maart 2020 en realistisch voor een zelfstandig werkend fysiotherapeut met een master. De prijzen die zorgverzekeraars als "marktconform" hanteren zijn al meer dan 10 jaar niet geïndexeerd en voor de meeste collega's niet kostendekkend.

 • Contractvrij
  Mom's Planet heeft heel bewust geen contracten getekend met zorgverzekeraars. De door hen gestelde eisen onwerkbaar op dit moment. Door contractvrij te werken verspillen we geen tijd aan onzinnige administratie en kunnen we onze aandacht richten op waar het echt om gaat. Een mens is nu eenmaal zoveel ingewikkelder en vooral zoveel mooier dan je in een standaard protocolletje kunt vatten.

  Meer kritische gepassioneerde collega's kiezen de weg van het contractvrij werken. We snappen dat dit voor sommige cliënten (financieel) een bezwaar kan zijn en dat vinden spijtig. Neem contact op met Miriam (06-16776314) als je hierover van gedachten wilt wisselen.

 • Kwaliteit
  Contractvrij werken als fysio betekent natuurlijk niet dat je 'zomaar wat doet'. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die het BIG-register stelt. En verder aan alle regels en nascholingsverplichtingen van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL) en het register Sportfysiotherapie. Ik ben lid van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, het KNGF.

 • Betaling en vergoeding
  Dat ik contractvrij werk betekent dat je mijn factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe veel je vergoed krijgt. Raadpleeg voor het maken van een afspraak daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/ of mail je verzekeraar vooraf hoeveel je terugkrijgt. Meer dan 1 fysiotherapiebehandeling op 1 dag declareren is niet toegestaan. Een zitting van een uur of evt. langer kan dus niet geknipt worden in meerdere afspraken. Elke zitting wordt gedeclareerd als een 'code 1000'.

 • Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
  Sinds 2011 is de fysiotherapeut vrij toegankelijk en heb je geen verwijsbrief meer nodig. De fysiotherapeut beoordeelt na een screening zelf of een traject gestart kan worden gestart en/of een bezoek aan de huisarts alsnog nodig is. Als jij dat goed vindt licht de fysiotherapeut de huisarts in over de bevindingen tijdens de screening.​​​ Samenwerken met anderen die betrokken zijn bij jouw herstel vind ik heel belangrijk.

 • Openingstijden
  Het liefst werk ik binnen de schooltijden van mijn kinderen, maar in overleg is vrijwel alles mogelijk. Trainingstijden van groepslessen vind je hier.

 • Annuleren afspraak (*)
  Wanneer je verhinderd bent, dien je de afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen per telefoon of e-mail. Zo heb ik nog voldoende tijd om een andere cliënt te bellen voor het vrijgekomen tijdstip. Wanneer je later afzegt of zonder bericht de afspraak niet nakomt, dan behoud ik me het recht voor je een rekening van het consult te sturen. Deze kun je niet bij de zorgverzekeraar indienen.

 • Klachtenregeling
  Heb je een klacht, dan hoop ik dat je mij dit direct persoonlijk wilt melden. Is dat niet mogelijk, dan verwijs ik je graag naar de website van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten (KNGF). Daar vind je de klachtenregeling volgens de WKKGZ.

  Ben je tevreden? Vertel het een ander :) Gewoon face to face. Via een recensie op social media. Of via een anonieme reactie (5 minuten) op Zorgkaart Nederland.

 • Privacyverklaring
  Lees ook even mijn Privacyverklaring om te zien dat ik je gegevens inderdaad alleen gebruik waarvoor ik ze nodig heb: VOOR JOU.