top of page

Check onze nieuwe app

Miriam Hockx

2 apr. 2023

De bomen door het bos voor (aanstaande) ouders

Uren en uren en uren heeft m'n vader hier in zitten. En ik ook inmiddels. Maar als je iets wilt, dan moet je er wat voor doen. En ja, we wilden dus wat inderdaad... Een app wilden we. Een app die het voor (aanstaande) ouders én verwijzers makkelijker zou maken om het zorg- en beweegaanbod te vinden waarnaar ze op zoek zijn.


Ik wilde dat omdat dát namelijk -de afgelopen tien jaar dat ik in deze tak van sport werk-, toch wel de meest gehoorde zucht van zowel moeders in de praktijk, als van huisartsen, verloskundigen en gynaecologen die ik spreek, is: "Wat is er allemaal en wat past? Is daar niet ergens een overzicht van?" Nee, dat was er niet. Maar nu dus wel :) En we noemen haar M-App. Met de 'M' van Moms. Met de 'App' van app. En ze klinkt als 'map' van kaart. En dat is het. Een routekaart om de bomen door het bos weer te zien.


En mijn vader wilde dat, gewoon omdat hij aan innovatyfus lijdt. Onschuldige aandoening die weliswaar veel vrije tijd kost, maar ook veel plezier en voldoening oplevert voor zowel de innovatyfuslijer zelf, als ook voor de omgeving. Je hebt van die mensen die hebben de oplossing al, maar zoeken alleen nog een probleem. Zo werkt het bij innovatyfuslijers dus niet. Bij hen drop je een probleempje en dan ben je ze net zo lang (fysiek en/of mentaal) kwijt totdat er een creatieve oplossing is. Meestal gaat dat best vlot en is het een en ander al behoorlijk uitgewerkt ook en de patient is dan weer voor korte tijd genezen. Klein beetje erfelijke variant lijkt het in onze familie. Maar ik heb nog maar milde symptomen.


Ik daag je uit om de M-App HIER even de downloaden en te proberen. En te zien wat je ervan vindt. Persoonlijk vindt ik 'r prima gelukt voor amateurs, maar das persoonlijk. En dit is ook écht pas het beginnetje natuurlijk, dus alle feedback is welkom (info@momsplanet.nl) De M-App is gratis en blijft gratis voor (aanstaande) ouders en verwijzers. Aanbieders die opgenomen zijn staan er nu ook nog kosteloos in, maar worden vanaf 1 juli gevraagd om een onkostenvergoeding voor vermelding. Ons enige doel is dat er maar gewoon lekker gebruik van gemaakt gaat worden door zoveel mogelijk mensen, dus voel je zeker vrij om te delen en te vermenigvuldigen! Groetjes, ook namens mijn vader Ewout, Miriam

bottom of page