top of page
Door woord- en beeldmerk.png

Ben je in de overgang? Ja? Gefeliciteerd! Ok... Een uitdagende levensfase, zeker. Maar je kunt er beter wel in komen dan niet, toch?


Goed dat je aan de slag wilt om op een gezonde manier zelf met zo min mogelijk klachten deze fase van je leven door te komen! Onze enthousiaste en deskundige Door-Fysio Miriam helpt je hier heel graag bij.
 

Door Coaching:

Vanaf het moment van aanschaf van je programma krijg je de toegang tot een helder geschreven E-book, waarin je aan de hand van zes thema’s alles kunt lezen wat belangrijk is om te weten rond de overgang. Van alle vrouwen krijgt 80% in meer of mindere mate te dealen met diverse overgangsklachten, die elkaar ook nog eens kunnen versterken. Als je hebt geleerd hoe deze processen in elkaar steken, kun je er zelf mee aan de slag. En dat is veel minder ingewikkeld dan het misschien vooraf klinkt. Tijdens de fysieke trainingen is er elke week de gelegenheid om nog verder info uit te wisselen met je Door-Fysio en je medesporters. Het E-book vol tips, tools, checklists en ervaringsverhalen van echte vrouwen blijft van jou. Ook nadat je de cursus hebt afgerond.
 

Door Fysieke trainingen:

De trainingen van Door zijn gericht op het optimaliseren van je kracht, je lenigheid, je conditie en je balans. De hormonale veranderingen die aan de gang zijn, leiden namelijk tot uitdagingen op al deze gebieden:

 • Spierkracht en -volume kan afnemen

 • Gewrichten worden minder soepel en soms pijnlijk, bewegen gaat minder vanzelfsprekend

 • Conditie neemt af, je bent eerder moe, slaapt vaak slechter, ook door nachtzweten en opvliegers

 • Er komen spontaan een paar kilo’s bij, vooral in je buik

 • Je bekkenbodem lijkt wel zwakker te zijn geworden
   

Hoe pak je het bewegen weer op? Rekening houdend met al deze ‘uitdagingen’?

Je traint zes weken lang, een keer per week een uur, in een vaste groep op een vast tijdstip (woensdag van 9.00-10.00 uur). Op je eigen niveau, met specifieke aandachtspunten die voor jou van belang zijn. Miriam zorgt ervoor dat de sfeer tijdens de trainingen open en veilig is. Het is oke wie je bent en met welke doelstelling(en) jij er bent. Tijdens het sporten is er gelegenheid om thema voor thema tips uit te wisselen. Daarmee zullen de oefeningen een relatie hebben met het thema dat die week aan de beurt is.
 

 1. Welkom in de overgang

 2. Positieve effecten van training

 3. Bekkenbodem en seksuologie

 4. Stemming, stress en slaap

 5. Voeding en hormoonsuppletie

 6. Werk en relaties
   

Na afloop van het programma kun je zelf verder aan de slag. Uiteraard heb je elke week zelf in de hand wat je wel of niet wilt delen. Jij bent de baas.
 

Wat je verder nog moet weten:

Intake: Om veilig en effectief met je te kunnen gaan trainen, vinden we het belangrijk om vooraf, aan de hand van een online in te vullen intakeformulier, een korte telefonische intake te doen. Binnen het Door-programma (gegeven op meerdere locaties in NL, zie www.ditisdoor.nl) hechten we er veel waarde aan om van te voren te weten waar rekening mee gehouden kan worden.
 

Locatie:
We verzamelen en sluiten af bij Mom's Planet aan de Planetensingel in Alphen. De training zelf vindt buiten plaats. Buiten sporten heeft namelijk nóg meer gezondheidsvoordelen dan binnen! Bij slecht weer hebben we de beschikking tot een overkapping.

 

Tijden:
De zes fysieke trainingen vinden plaatst op woensdagochtend van 9.00-10.00 uur.
Woensdag 22 mei 2024 en dan de 5 woensdagochtenden aansluitend daarop.

Deze cursus is vol. We plannen z.s.m. een nieuwe!
 

Kosten:
Het hele pakket van intake, E-book, 6 trainingsmomenten, een heleboel tips, tricks en gezelligheid krijg je samen voor de introductieprijs van 135 euro incl. btw

 

Dus waar wacht je op? Meld je aan en ga zo goed mogelijk aan de slag met deze spannende maar uitdagende nieuwe fase in je leven! Heb je nog vragen vooraf? App Miriam dan even: 06-16776314

bottom of page