top of page
Image by Klara Kulikova

NEK- EN HOOFDPIJN

Nekklachten heb je in allerlei soorten en maten. Van af en toe eens wakker wakker worden met een stijve nek, tot langdurig aanhoudende en sterk beperkende klachten. Vaak is er een disbalans tussen aan- spanning en ontspanning van de verschillende nekspieren. En soms ook van een disbalans van inspannen en ontspannen in het algemeen ;)


Nekklachten kunnen gepaard gaan met hoofdpijnklachten. "Tension type headache" (spanningsgerelateerde hoofdpijn) is de meest voorkomende hoofdpijn in Nederland. Deze hoofdpijn ontstaat als de nek- en halsspieren te gespannen zijn. Door deze spanning wordt er aan de schedelrand getrokken en dat veroorzaakt typerende hoofdpijn als een strakke band om het hoofd, een stevig zeurende hoofdpijn die vanuit de nek naar het voorhoofd trekt en soms ook een drukkend gevoel achter de ogen.


Door middel van houdingsaanpassingen, vermindering van spanning (eventueel m.b.v. dry needling) en het verbeteren van de bewegelijkheid en aansturing zijn de klachten vaak snel te verminderen. 

bottom of page