Planetensingel 71

2402 AB Alphen aan den Rijn
(Parkeren kan voor de deur en is gratis)

Bel/ app: 06-16776314

E-mail: info@momsplanet.nl

BELANGRIJK: Mom's Planet werkt contractvrij en hanteert vaste tarieven. Informeer vooraf bij je verzekeraar naar de vergoeding.

PRIVACYVERKLARING

©2018 by Mom's Planet

BEKKENPROBLEMATIEK

Scroll hier naar: Bekkenpijn tijdens zwangerschap | Bekkenpijn na zwangerschap | Chronische bekkenpijn | Bekkenbodemproblemen

 • Bekkenpijn tijdens zwangerschap
  Alle klachten tussen onderrug en knie vallen onder bekkenpijn of zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: pelvic girdle pain. Dit komt vaak voor tijdens en na zwangerschap, maar dit hoeft niet. Samen met jou kijken naar waar je klacht door ontstaat of in stand gehouden wordt en dit op een no nonsens manier aanpakken vind ik het allerleukste. Vaak zijn maar weinig bezoeken nodig voor aanzienlijk minder klachten. Ik pas veel principes toe uit de methode van Cecile Röst. Meer informatie vind je op rosttherapy.com. Goede tip is ook om de gratis app Rost Moves Mama's eens te bekijken.

 • Bekkenpijn na zwangerschap
  Bijna altijd verdwijnt bekkenpijn weer na de zwangerschap. Zeker wanneer je je houdt aan de juiste adviezen en oefeningen. Bij sommige moeders houden de klachten toch aan of ontstaan ze juist na de bevalling. In beide gevallen is het van belang om de balans in het bekken weer te herstellen en er daarna op te oefenen dat dit ook zo blijft. Ik help je daar graag bij. Zelf of in samenwerking bijvoorbeeld met een bekkenfysiotherapeut.

 • Chronische bekkenpijn
  Wanneer pijn langer dan drie maanden bestaat, noemen we dit 'chronisch'. Chronisch is dus lang niet altijd hetzelfde als 'blijvend'. Belangrijk om te weten. Ook belangrijk om te weten is dat pijn ALTIJD gemaakt wordt in je brein. Ergens uit je lijf komt een prikkel, maar in- of onderweg naar je brein wordt het pas pijn (of niet). Bij chronische pijn is het daarom belangrijk om niet alleen te werken aan het lichaamsdeel waar de pijn gevoeld wordt, maar ook aan het brein/ het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel werkt als een alarmsysteem op je huis (lichaam). Als er een tijd lang achter elkaar steeds maar ingebroken via het kelderraampje (bekken in dit geval), dan is het logisch en heel goed bedoeld ook, dat het alarm op dat raampje wat scherper afgesteld wordt. Dat het wat eerder en wat harder af gaat. Werken aan EN een deugdelijk kelderraampje EN aan het rustig krijgen van je alarmsysteem is het allerbeste wat je kunt doen bij langer bestaande pijnklachten en ik help je daar graag bij.

 • Bekkenbodemproblemen
  Soms zitten je klachten meer in het bekkenbodemgebied (incontinentie, moeite met plassen/ ontlasten/ pijn bij vrijen/ etc.) of komen we er achter dat de 'driver' van een andere klacht (bekkenpijn/ lage rugklachten/ onderbuikpijn/ stuitpijn/ heupklachten/ liesklachten) je bekkenbodem is. In dat geval adviseer ik je om sowieso de gratis Bekkenbodem app te downloaden en om (eerst) een consult bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut aan te vragen. Zij hebben meer mogelijkheden om diagnoses te stellen t.a.v de bekkenbodem. Als dit gebeurd is kunnen we in samenspraak de draad eventueel weer oppakken.