top of page

Mom's Planet samen verder met Fysiotherapie van den Berg

Miriam Hockx

30 jun. 2024

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”

Toen ik in 2015 -na 13 fijne jaren- wegging hier uit het gezondheidscentrum om voor mezelf te beginnen, maakte m'n toen 5-jarige dochter zich zorgen over wat er dan met die letters op het gebouw moest. Want daar stond toch -wijzend met haar kleine vingertje- "Ma-ma-ze-wer-ruk"... Maar dat kwam goed natuurlijk. Met die letters. En met mij en mijn loopbaan kwam het heel erg goed zelfs. En met de collega's van van den Berg kwam/ bleef het gelukkig ook altijd super goed... En nu, na een periode van 9 jaar lekker pionieren en leren, wordt het nóg beter. Want na veel goeie gesprekken de afgelopen maanden met Richard, Floris en Jeroen -die nu samen de directie vormen-, kan ik vertellen dat we op 17 mei de intentieverklaring getekend hebben tot dat deze plek per 1 juli 2024 opnieuw "Ma-ma-ze-wer-ruk" wordt! Niet mijn idee. Wat ik zeg, ik had/heb het zo ook gewoon heel erg goed op de planeet. Mooiste werk van de wereld gecreëerd voor mezelf de afgelopen jaren als zelfstandig ondernemer. Met de fijnste collega's. En met de leukste klanten. En dat ga ik ook zeker nóóit opgeven. Net als mijn principes t.a.v. zorgverzekeraars en onzinnige administratieve eisen niet. Zélfs niet voor drie leuke mannen. (punt) Maar al pratende toch, op hun verzoek. Al rekenend met de lieve deskundige hulp van een aantal mensen, die in tegenstelling tot ikzelf wel een rechter hersenhelft hebben. En al sparrend met dierbaren, ben ik toch steeds meer de win-win-win situatie gaan inzien van me inkopen als vierde directielid in dit onwijs mooie, warme, al lang bestaande, gezonde bedrijf met ruim 30 collega's en 6 locaties. Ik ga ze helpen met mijn berg enthousiasme, creativiteit, contacten en liefde voor het vak. Zij gaan de planeet helpen door als lanceerplatform te fungeren. En vrouwspecifieke zorg & -training nog beter en breder op de kaart te zetten. En samen kunnen we nóg meer mensen (m/v) op een fijne deskundige manier van dienst zijn.


Zóveel nieuwe mogelijkheden, zonder -nogmaals- onze oude (planeet)waardes waar ik onwijs aan hecht op te geven uiteraard. Heerlijk! En heerlijk ook om elke keer dat ik de afgelopen weken nu even "op bezoek" ben geweest in de Dillenburg voor het een of ander, weer blije oude en nieuwe collega's te treffen. Warm badje.


In de praktijk(en) verandert er voorlopig helemaal niks. Qua financiering moeten er nog een paar dingen geformaliseerd worden en sowieso blijven we op papier twee entiteiten. Vanaf 1 januari 2025 gaan we eens langzaamaan meer vorm geven aan de praktische invulling, zodat we inderdaad de vruchten van sámen kunnen gaan plukken. En natuurlijk houden we je daarvan op de hoogte. “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”bottom of page