top of page
  • Foto van schrijverMiriam Hockx

De validiteit van de Snollebollekes-test

Ik mag graag naar een feestje gaan. En veel van ‘mijn meiden’ ook.

Ik mag daar graag een biertje drinken.  En veel van mijn meiden ook. (Nee natuurlijk niet de zwangere! Die geen druppel. Maar de jonge moeders bedoel ik, die na een week of 6 nódig weer eens ff uit hun bol of hol of wat dan ook moeten.)

En wat ik dan ook graag mag doen is niet perse dansen, maar wel een beetje bewegen op muziek. En veel van mijn meiden ook.

Of die muziek goed moet zijn? Nee hoor! De kaarten voor het Oktoberfest zijn alweer in the pocket hier. En je kunt daar veel geweldige dingen over zeggen, maar niet dat er goede muziek is. Geen punt.

Zo komen dit jaar ‘De Snollebollekes’ weer, waar ik lekker op kan bewegen met een groot deel van onze vriendengroep. Ik verheug me daar enorm op en voor het eerst nu ook in het kader van vrouwengezondheid.

De Snollebollekes weten het namelijk zelf nog niet, maar dankzij hen kan elke Prachtige Mama nu zelf, onder sfeervolle omstandigheden, de ultieme bekkenbodemtest doen. ‘De Snollebollekes-test’. Klinisch super relevant, want ‘zitten, hangen, liggen, zo zijn we niet getrouwd’.

Voor wie nog geen beeld heeft, een korte testbeschrijving: Je springt een keer of 8 naar links. Hetzelfde naar rechts. Dan check je of onderbroek nog droog is. En dat is het eigenlijk. Betrouwbaar. Responsief. En valide. Hij test perfect wat je wilt testen. Namelijk of je bekkenbodem écht ok is. Oók aan het eind van de dag? Oók bij springen van links naar rechts (evt. met de handen omhoog)? Oók als je daarbij gedachteloos lacht en zingt. En óók onder de extra druk van blaasvuller en -prikkelaar bier? Moet allemaal kunnen toch? Heerlijk!

Twee van mijn recent bevallen meiden hebben onlangs -afzonderlijk van elkaar- met man en al serieus leuke feestjes moeten verlaten, vanwege het niet halen van de Snollebollekes-test. Het ging mis al halverwege de ‘van links’. Natte broek. Niet van bier. Tenminste, wel van bier dus, maar niet… naja laat maar. Niet leuk in elk geval. En reden uiteraard om zich de eerstvolgende training te melden bij de juf. Want zo gaan wij met elkaar om hier op de Planeet. Klachten? Ongemakken? Van boven? Van onder? Niks aan de hand. Maar melden en iets mee doen. En dat gun ik elke moeder. Niet mee doorlopen en voor lief nemen. Want we zijn het er toch over eens dat het nógal van belang is dat iets een goede bodem heeft? Zeker iets dat nog een tijdje mee moet?

Dusss… Prachtige Mama’s, hierbij de dringende oproep aan jullie allemaal om binnenkort even de Snollebollekes-test te doen en me te appen als de uitslag je tegenvalt. Dan hebben we nog 3 maanden namelijk tot oktober en daar kun je veel in bereiken! Kijken waar het probleem zit (geregistreerde bekkenfysio’s zijn daar meester in: www.bekkenfysiotherapie.nl Spieren goed leren vinden. Oefenen in al haar facetten. En opbouwen naar Snollebollekes-proof godnondedju!

Liefs, Miriam 


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page