top of page
20191212_115632.jpg

(P)REVALIDATIE BIJ BUIKWANDCORRECTIE EN ANDERE BUIKOPERATIES

Het begon toen we cliënten met grote diastases zo nu en dan doorverwezen voor de blik van een plastisch chirurg en een eventuele buikwandcorrectie. Dat was al waardevol. Maar minstens zo waardevol is het dat in de loop van de tijd die verwijzingen ook steeds meer andersom zijn gaan lopen.


Trainen in de aanloop naar een buikoperatie, zoals een buikwandcorrectie, kan zeer zinvol zijn. En ook de begeleiding daarna kan veel beter dan nu soms het geval is zo zien steeds meer chirurgen gelukkig in. De samenwerking die we nu hebben binnen het team van het Centrum voor Diastase in Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. We zijn er trots op dat we door samenwerken betere over all resultaten zien en hoop dat ik hier nog veel in mag betekenen. Echografie is ook hier echt van toegevoegde waarde. Door zelf mee te kijken op het echo scherm kun je zien wanneer je welke spier aanspant en dit helpt enorm in de aansturing/ training.

Trainingsbegeleiding na een gastric bypass, andere bariatrische chirurgie of extreem gewichtsverlies op andere wijze, is ook een aandachtsgebied waarin we inmiddels voldoende expertise hebben opgedaan en wat we enorm leuk vinden om te doen.

En tot slot: ook voor adviezen bij trainen met een stoma of na het verwijderen daarvan, kun je bij ons terecht.


PS Natuurlijk ligt de nadruk bij Mom's Planet op moeders, maar ook wanneer je een vader bent met buikwandproblematiek of helemaal geen kinderen hebt (m/v), ben je uiteraard meer dan welkom. De kennis die we bij moeders hebben opgedaan komt ons bij iedereen enorm van pas. Aarzel nooit. We helpen je graag op weg.

bottom of page