top of page
Baby's Grasp

BEKKENPIJN ROND ZWANGERSCHAP

Alle klachten tussen onderrug en knie vallen onder bekkenpijn of zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: pelvic girdle pain. Dit komt vaak voor tijdens en na zwangerschap, maar dit hoeft niet. Samen met jou kijken naar waar je klacht door ontstaat of in stand gehouden wordt en dit op een no nonsense manier aanpakken vinden wij heel erg mooi om te doen.

Vaak zijn maar weinig bezoeken nodig voor aanzienlijk minder klachten. We passen veel mobilisaties, tips en oefeningen toe uit de methode van Cecile Röst waar Miriam ook enige tijd les in gegeven heeft. Verder passen we heel regelmatig -uiteraard met jouw toestemming- gebruik van dry needling in de bilregio om klachtenpatronen snel te kunnen doorbreken.

Bijna altijd verdwijnt bekkenpijn weer na de zwangerschap. Zéker wanneer je je houdt aan wat slimme adviezen en oefeningen. Bij sommige moeders houden de klachten toch aan of ontstaan ze juist ná de bevalling. Een moeizame bevalling kan daar bijvoorbeeld de oorzaak van zijn. In alle gevallen is het van belang om de balans in het bekken zelf én de balans in wat je doet en wat je aan kan, weer te herstellen en erop te oefenen dat dit ook zo blijft. In de kraamperiode kan behandeling uiteraard ook bij jou thuis.

Goede tip voordat je je aanmeld is om de filmpjes hieronder eens te bekijken én de gratis app Rost Moves Mama's te downloaden.

Bekkenpijn rond zwangerschap: About
Bekkenpijn rond zwangerschap: About
bottom of page