top of page
IMG-20170622-WA0000_edited.jpg

BEGELEIDING BIJ DIASTASE

Met een 'rectus diastase' wordt in de medische wereld een blessure aan de buikwand bedoeld, die maatwerk-revalidatie behoeft. Maatwerk dat helaas nog niet iedere fysiotherapeut en trainer kan leveren, al werken we daar hard aan door o.a. de oprichting van de stichting DiastaseNetwerk in 2017 en door onderwijs aan professionals via de Women's Health Academy.

Een diastase consult bij Mom's Planet duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit:


  • Een echo van de voor- en de zijkant van je buikwand om netjes te kijken hoe het er nu écht uit ziet van binnen.

  • Een goed gesprek over (vaak) twijfels en onzekerheden. Over waar de winst te halen is door dingen die je zelf kunt doen. En soms ook over of een operatie al dan niet zinvol zou kunnen zijn.

  • Setje start oefeningen die na goed kijken het meest effectief blijken te zijn voor JOUW buik.

Vaak is 1x naar Alphen komen voldoende om daarna in je eigen buurt verder te kunnen. Jou de handvatten geven waarmee je je eigen trainer kunt zijn, is voor ons het allerbelangrijkste en dat vind ik ook het aller-aller-leukste om te doen!

PS Diastase komt absoluut ook los van zwangerschap voor bij mannen, vrouwen en kinderen. Dit kan aangeboren zijn of het gevolg van een ziekte of (buik)operatie. Uiteraard is op Mom's Planet IEDEREEN van harte welkom voor een eerlijk advies, al doet de praktijknaam misschien soms iets anders vermoeden ;)

Diastase: About
bottom of page