top of page
  • Foto van schrijverMiriam Hockx

Een planeet ontstaat niet zomaar

Ik heb er al enorm veel over gekletst de afgelopen tijd, maar het leek me leuk om er ook nog een stukje over te schrijven. Voor mezelf en mijn gezin om later nog eens terug te lezen. Voor klanten om een beetje te weten waar/ bij wie je terecht komt. En voor andere (nog twijfelende) starters misschien. Want een planeet ontstaat niet zomaar... maar het is een fantastisch proces. In 1970 lieten een huisarts en een tandarts samen een pand bouwen hier aan de Planetensingel in Alphen aan den Rijn. Twee woonhuizen met daartussen twee volwaardige praktijkruimtes met ieder een eigen opgang. Beide artsen zijn inmiddels alweer een hele tijd weg en de praktijkruimtes kregen een andere bestemming. Ons deel is de afgelopen 20 jaar in gebruik geweest als kantoor van een computerbedrijf. Bij onze eerste bezichtiging hadden we het gevoel op de set van 'Debiteuren Crediteuren' te zijn beland. Weliswaar in onze top 10 beste sketches ever, maar niet perse stylish. Maar hey, het is mijn werk om door dingen heen te kijken en gelukkig lukte dat ook hier.

We kochten het pand afgelopen april en kregen 1 oktober de sleutel. We gingen aan de slag om eerst het woongedeelte eens lekker op te frissen en waren van plan om daarna aan het praktijkdeel te beginnen. Echter, om verschillende redenen -en in uitstekend overleg- besloot ik om toch op het eind van een boekjaar te stoppen op mijn huidige werkplek. Met een beetje creativiteit moest het ook lukken om e.e.a. wat eerder af te krijgen en al na de kerstvakantie te starten i.p.v. het oorspronkelijke idee “in april ofzo…”. En dat lukt ook.

Mom's Planet bestaat uit twee geschakelde ruimtes. De voorste wordt voorjaar 2019 verbouwd tot ontvangstruimte en behandelkamer. De achterste tot sportruimte.

De komende twee weken echter, maak ik de achterste eerst klaar als behandelkamer. Zo kan ik continuïteit bieden aan mijn huidige klanten en ook een aantal nieuwe moeders ontvangen, die zich afgelopen week al meldden.

Alles moet deze vakantie dus even onder mijn kwast door daar en ik heb een lekkere nieuwe (sport)vloer gekocht. Het wordt wel wat, maar geef me nog even de tijd voordat het allemaal spik & span is. Ik zal regelmatig wel een kijkje achter de schermen geven, voor wie het leuk vindt om het proces een beetje te volgen.

Behalve de ruimte zelf strak trekken, moest ik natuurlijk ook op zoek naar allerlei spullen voor erin. Het leukste deel. Man, wat heb ik geshopt! Een echoapparaat, een behandeltafel, oefenmateriaal. Fijn om dan een beetje ervaring te hebben en inmiddels precies te weten wat ik wel/niet fijn vind om mee te werken.

Verder moest er administratief natuurlijk ook het een en ander geregeld worden. Want niet alleen een planeet, maar ook een fysiotherapiepraktijk begin je niet zomaar. Ik moest me registreren op diverse plekken. Me verdiepen in het contractvrij werken. Voldoen aan allerlei (zeer terechte) eisen. Beschikken over een deugdelijk -maar ook zo kaal en flexibel mogelijk- agenda-, administratie- en facturatiesysteem. Ik heb een reclamebureau getracht uit te leggen wat er in m’n hoofd zat qua huisstijl. En ze begrepen me ook nog. En ik heb met heel veel plezier een nieuwe website ingericht.

Tot slot vond ik het fijn om ook voor mijn Fit42 trainingen direct een en ander te veranderen. Het loopt allemaal prima zo met de strippenkaarten en Teamsnap, maar mezelf boekhoudkundig een beetje kennende (gaaaap) en gokkend op groei, heb ik toch besloten om per 1/1/19 FitManager te gaan gebruiken. Dit systeem automatiseert veel voor me en is volgens mij ook heel prettig in gebruik voor leden. Je kunt er je presentie aangeven en ook inzien, direct online zelf nieuwe strippenkaarten aanschaffen etc. Het systeem komt straks aan www.momsplanet.nl te hangen en de meiden die al bij me trainen krijgen hier uiteraard nog alle info over. De trainingen in Hazerswoude blijven gewoon bestaan (woensdagavond 2 januari eerste les weer). Er komen trainingsmomenten bij in Alphen (eerste OUTDOOR-training woensdagochtend 9 januari).

Superblij met alle ervaring die ik overal heb mogen op doen de afgelopen 15 jaar en met alle collega’s, vrienden en familie die in alle openheid met me mee wilden denken. Het is net als een baby krijgen: de keuze is reuze en waar doe je goed aan? Advies van naasten helpt daar enorm bij. DANK!

Zo, genoeg gepraat weer voor nu. Ik ga even een plafonnetje doen :)

Fijne vakantie en gezellige feestdagen gewenst en heel graag tot daarna! Keep you posted.

285 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page