top of page
  • Foto van schrijverMiriam Hockx

Goudhartje en de twee fysio's


"Er waren eens twee doodgewone meisjes uit 1981 uit Koudekerk. Ze groeiden op, gingen hun eigen weg en verlieten hun boerendorp. De één, met helderblauwe ogen en een prachtige bos krullen zo goud als haar hart, werd verloskundige. De ander, die donkere met haar haar altijd op een hoopje, omdat ze kniftig werd van los, werd fysiotherapeut. Ze hadden hun eigen rijk gevulde leventjes en hun eigen vriendenkringen. Maar zonder dat ze daar ook maar enige moeite voor deden, bleven hun paden elkaar toch keer op keer kruisen.


Ze gingen beide in de grote stad (nou ja, Alphen, maar ff voor het verhaal) werken. Vonden hun prins. Kregen elk drie heerlijke kabouters. En kochten bescheiden paleisjes in dezelfde buurt, in het centrum van de stad. Kaboutertjes Saar en Eva werden peuterspeelzaalmaten. Er kwamen speelafspraakjes. En de twee doodgewone meisjes uit het dorp, speelden daarbij moedertje en dronken samen koffie.


Toen de fysio van de twee op een (hele) goede dag besloot zich alleen nog maar toe te gaan leggen op buiken en bekkens (liefst met baby erin of net eruit), toen werd het pas écht leuk... Ze dronken nog meer koffie. Niet meer alleen als moedertjes, maar steeds meer ook als collegaatjes. Er was immers zoveel leuk en waardevol werk te doen in de geboortezorg!


En toen begonnen ze dus een jaar of drie, vier geleden per ongeluk allebei voor zichzelf. Of per ongeluk... Als je uit 1981 bent en een kritische denker met hart voor je klanten, dan is het natuurlijk niet heel gek dat je op enig moment verstrikt raakt in het grote enge bos dat "Nederlands zorgstelsel" heet (die waar je de bomen niet meer ziet ja). En dat je dan gaat ondernemen om te bewijzen dat je, ook zonder de in je nek hijgende grote boze wolf in schaapskleren, uitstekend goeie betaalbare zorg kunt leveren.


Geen sprookje dit hoor. Echt gebeurd. En het kon gewoon. De fysio en de verloskundige kozen een wat andere insteek van hun vak en flikten het allebei. Ze zagen de bomen weer en ook de mooie kleurrijke bloemetjes, langs hun geregeld kruisende contractvrije paden. En ze werden weer hoe langer hoe gelukkiger in hun werk.


En toen was daar vorige maand opeens het moment dat de verloskundige -na al een tijdje piekeren-, besloot dat het toch echt tijd was voor andere huisvesting voor haar onderneming. Ze wist wie ze moest bellen om daar koffie over te drinken en om wonderbaarlijke plannetjes mee te bespreken.


Tja. En dan kan het natuurlijk altijd plotseling heel hard gaan in verhaaltjes als deze... Ze trouwden dan weliswaar niet. Maar de verloskundige trok wel in bij de fysio. Ze aten eindelijk ook eens een keer taart -nee twee taartjes zelfs, eerlijk is eerlijk- bij de koffie. Natúúrlijk samen met de dappere jonge ridder Lisa, die inmiddels ook via een of ander kruisend pad het verhaal was binnengewandeld. En álle meisjes op de héle planeet leefden nog lang en heel erg gelukkig. THE E̶N̶D̶ BEGINNING."

 

Lieve (aanstaande) vaders, moeders en professionals in het Alphense,


Met alle plezier vertel ik jullie hierbij -ook nog even op de reguliere manier- dat Marike Bahlmann van Zelfverzekerd Zwanger bij Lisa en mij intrekt. Onze bedrijven blijven gescheiden. Maar zullen dus over niet al te lange tijd beide gevestigd zijn hier bij Mom's Planet aan de Planetensingel.


Wat Mom's Planet nog niet in huis had: optimale zorg/training m.b.t. ook de mentale kant van zwangerschap, bevallen en moederschap, kunnen we daarmee binnenkort ook bieden. "Optimaal", niet alleen door de kennis, kunde en ervaring van Marike, maar ook door haar onwijs fijne persoonlijkheid. En haar gouden hart dus ;)


Zodra de verhuisdatum bekend is, uiteraard een update. En voor nu kun je gewoon nog even terecht op haar 'oude' adres aan de Aarkade.


Ook namens Marike en Lisa, Miriam


544 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page